måndag 10 februari 2014

Då var vi igång igen!

Så, äntligen har vi kunnat haft öppet igen! Uppdatering om detta kommer! Men, ikväll har vi haft vårt första, av tre, pedagogiska café!! Fjorton pedagoger från vårt nätverksområde hade samlats i Nybyggets lokaler för att avhandla entreprenöriellt lärande! Kvällen började med lite teori kring ämnet och avslutades med praktiska övningar, där många kompetenser sattes på prov! Kvällen innehöll många skratt, reflektioner, improvisationer, spontanitet, funderingar med mera! I en av de praktiska övningarna som gjordes blev materialet på Nybygget var allt ifrån robot, råttfälla, cykelpump, skosnöre, vinställ, till karamell och kikare. Här nedan kommer några av de fantastiska skapelser som uppvisades under kvällen.Till sist bjuder vi även på några bilder ifrån Nybyggets lokaler! Ha det gott!!







Föremålen skiftade från att vara skor till att bli dammsugare

Gränslöst lärande i form av en lekplats!

Omvärldsorientering

En dramatisering av handlingskraft!


Förmåga att reflektera

Tygrummet

Metallrummet

Trärummet

Inspirationsrummet

2 kommentarer:

  1. Härligt att äntligen få komma igång med work-shops i våra nya lokaler :-)
    Vilken kreativ och inspirerande stämning då alla pedagoger samlades för att utmana de entreprenöriella kompetenserna.
    Den största utmaningen är att gå bortom det sunda förnuftet och behovet av att veta vad föremålen har för funktion - att släppa tanken fri. OCH det var det som hände!
    Hoppas att kvällens underbara kreativa flöde sprider sig som ringar på vattnet bland våra kollegor.
    Susann, förskollärare, Tessins förskola

    SvaraRadera
  2. Anonym2/10/2014

    Så fantastiskt att uppstarten blev så bra. Tack Pernilla, Jenny och Susanne för att ni tar uppdraget på så stort allvar. :-) Känns som att vi verkligen har hittat rätt och har startat en resa mot något som bara kan bli bättre och bättre. Heja
    Lisa

    SvaraRadera